Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος!

freesakkas

Τι σημασία έχει αν είσαι αναρχικός, αντιεξουσιαστής, κομμουνιστής, αριστερός, φιλελεύθερος, σοσιαλιστής; Είσαι άνθρωπος; Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, όπως είχε γράψει και ο Λειβαδίτης, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο.
O Κωνσταντίνος Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε πριν από σχεδόν τρία(!) χρόνια.Το ανώτατο όριο προφυλάκισης σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο είναι 18 μήνες. Δύο μήνες πριν την συμπλήρωση της, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και έτσι, προφυλακίστηκε εκ νέου. Ανατρέχοντας ξανά στο ποινικό δίκαιο, ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισης είναι 12 μήνες, χρόνος ο οποίος συμπληρώθηκε και πάλι. Δίχως όμως την εκδίκαση καμίας από τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κρίθηκε προφυλακιστέος. Παρ’όλα αυτά, το εφετείο παρέτεινε την προφυλάκιση του για ακόμη 6 μήνες! Ο Κώστας Σακκάς κατέβηκε σε απεργία πείνας στις 4/06/2013 και σήμερα μπαίνει στην 24η μέρα. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό κρατικό Νίκαιας, αντιμετωπίζοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.
Η κράτηση του είναι παράνομη, απάνθρωπη, εξοντωτική και δείχνει την ασυδοσία  τόσο της δικαστικής εξουσίας όσο και της κυβέρνησης, η οποία όχι απλά την ανέχεται αλλά και την εγκρίνει. Η πρωτοφανής αυτή περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας μας αφορά όλους. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να ξεφτιλίζει την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να παίζει έτσι με ανθρώπινες ζωές και με θεμελιώδη δικαιώματα, όπως η ελευθερία και ο αγώνας κάθε ανθρώπου για τη διεκδίκηση της. Καμία ανοχή στα μηνύματα τρομοκράτησης που στέλνουν σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Καμία ανοχή στις επιδιώξεις του κράτους να εξοντώσει τον Κώστα Σακκά, προς παραδειγματισμό σε όσους αντιστέκονται στους μηχανισμούς και στις τακτικές, της ακροδεξιάς κυβέρνησης, η οποία στοχεύει στην εξαθλίωση μας.
Η παράνομη  προφυλάκιση του Κώστα Σακκά πρέπει να παύσει άμεσα. Είναι αγώνας όλων μας! Είναι αγώνας δικαίωσης, είναι αγώνας ζωής, είναι αγώνας για την ελευθερία ενός συνανθρώπου μας, που εντελώς παράνομα συνεχίζει να κρατείται φυλακισμένος, χωρίς δίκη, με ασταθείς κατηγορίες!
Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά, το Σάββατο, 29 Ιουνίου, με προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι, ώρα 11.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου