Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

19 Σεπτέμβρη 2014 - ΣύνταγμαΠείτε μου, τι κάνει λιγότερο φασίστες όλους εκείνους που χθες, έσπασαν τα κάγκελα και άρχισαν να χτυπούν τα μέλη του Δεν Ξεχνάμε, τους φίλους και την οικογένεια του Παύλου και άτομα από το κοινό, που ήρθαν εκεί για να τιμήσουν τον Παύλο και τις ιδέες που πραγματικά εξέφραζε, και όχι εκείνες που του "φορέσατε" εσείς μετά τη δολοφονία του. 

Τα μπουκαλάκια από νερό τα οποία αναφέρει κάποιος ''μάχιμος'' αρθρογράφος ότι έπεσαν στη σκηνή, ήταν γυάλινα μπουκάλια μπύρας, καρέκλες, τραπέζια και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν εκεί όπως μουσικά όργανα, ηχεία και μικρόφωνα. 

Όλοι εσείς που σκορπάτε χολή και δηλητήριο τόσο καιρό, και μιλάτε μιλάτε μιλάτε, θα προτιμούσα να το κάνατε με αυτόν τον ρυθμό και αυτήν την ένταση πριν 1-2 χρόνια. Γιατί αν το κάνατε, χθες δεν θα είχαμε καμία συναυλία στο Σύνταγμα. Ο Παύλος θα ζούσε. Θα είχαμε λάιβ σε κάποιο μικρό μαγαζί με 20-30 άτομα. Και εσείς θα συνεχίζατε να αγνοείται την παρουσία του Παύλου, τα τραγούδια του και τις ιδέες του. Κάτι που βέβαια, συνεχίζετε να κάνετε ακόμη, φορώντας του ταμπέλες και παρερμηνεύοντας τα όσα έπραττε στη ζωή αλλά και εξέφραζε μέσα από τα τραγούδια του. 

Το μαχαίρι αμέσως μετά από τη δολοφονία του, από τον Ρουπακιά, πέρασε στα δικά σας χέρια. Και ένα χρόνο τώρα δεν έχετε σταματήσει να τον σκοτώνετε. Αυτό κάνατε και χθες βράδυ, στη συναυλία μνήμης για εκείνον. Του ρίξατε μια ακόμη μαχαιριά. 

Τα συνθήματα που φωνάζαμε, τα οποία σατιρίζουν κάποιοι σήμερα, για μας έχουν ΝΟΗΜΑ. Φωνάζαμε "ΠΑΥΛΟ ΨΥΧΑΡΑ, ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ'', γιατί αυτό έκανε ο Παύλος ρε! Αυτό έκανε, και όσοι ξέρουν, ξέρουν! Φωνάζαμε "Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ", γιατί αυτό έκανε ο Παύλος ρε! Αυτό κάνει ακόμη! Φωνάζαμε ''Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ'' γιατί αυτό ήθελε ο Παύλος ρε, αυτό ήθελε! Να ξυπνήσουμε ήθελε, να ελευθερώσουμε το μυαλό μας, δεν ήθελε σφαγές στους δρόμους ρε ο Παύλος!

Γιατί τόσο μίσος; Δυστυχώς το μυαλό μου ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί. 

Μάλλον οι ειρηνικές διαθέσεις δεν πουλάνε, μάλλον οι άνθρωποι που θέλουν να δώσουν το φως που έχουν μέσα τους στον οποιονδήποτε άνθρωπο ανεξαρτήτως διαφορετικότητας, όπως έκανε και ο ψηλός, σας ενοχλούν, μάλλον οι άνθρωποι που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν γνώση και να δώσουν αγάπη σας φοβίζουν. Η διαφωνία είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου, η βία όμως ως τρόπος έκφρασης της που θα οδηγήσει; Σε μια ακόμη δολοφονία; Σε έναν ακόμη Παύλο; Ξεχνάτε γιατί τον σκοτώσανε τον Παύλο; Και βέβαια ξεχνάτε ... Σας συμφέρει να ξεχνάτε. Κάντε ότι θέλετε, πράξτε και εκφραστείτε όπως νομίζετε. Όχι όμως στο όνομα του Παύλου. Αφήστε τον επιτέλους να αναπαυθεί και ψάξτε στο λεξικό να βρείτε την ανάλυση δίπλα από το λήμμα σεβασμός ... δίπλα από το λήμμα άνθρωπος και ανθρωπιά. Ο αντιφασισμός σας ρε "συντρόφια" βρωμάει φασισμό.

Δε θα σταθώ στο ότι κάποιοι επέλεξαν να αμαυρώσουν τη συναυλία. Θα σταθώ σε όλες τι όμορφες στιγμές που ζήσαμε και είδαμε το βράδυ της 19ης Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα. Στις φωνές τόσων διαφορετικών ανθρώπων, που έγιναν ένα για τον Παύλο. Σε κάθε αγκαλιά που έδωσα ή πήρα, σε κάθε δάκρυ, σε κάθε χαμόγελο, σε κάθε στίχο του ψηλού που τραγουδήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους.

Εμείς θα είμαστε εδώ και όσο είμαστε όρθιοι, θα σφυρίζουμε τον δικό του σκοπό
https://www.youtube.com/watch?v=qfycHrNaTaw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου